A Holland Fegyveres Erők Múzeuma (Nationaal Militair Museum) - Soesterberg

bejarat2.JPG

A világon létező múzeumok, előbb-utóbb átépítésre, bővítésre, újjáépítésre szorulnak. Kiváló példa egy XXI. századi múzeum kialakítására a Soesterbergben 2014-ben átadott Holland Fegyveres Erők Múzeuma. (Nationaal Militair Museum)

logo_3.JPG

  • A Holland Fegyveres Erők múzeumának lógója. forrás: (www.nmm.nl)

A múzeumot kiválóan meg lehet közelíteni, mivel a bezárt Soesterbegi repülőbázison helyezkedik el. A bejegyzésem a 2015-ös látogatásomon alapul, azóta már változott a múzeum környezete. Ottlétemkor a főépület és a környező park már kész volt, de a restaurátor műhely és egy nagyobb hangár környékén még folytak a munkálatok. A volt repülőbázis napjainkban sportrepülők paradicsoma, látogatásom idején is ötpercenként csörlőzték fel a kompozit vitorlázóképeket az égbe, és néhány movit (motoros vitorlázó) is a levegőbe emelkedett.

Ez a múzeum, nem haderőnem specifikus, hanem összfegyvernemi, a katonai repülőgépek mellett a szárazföldi erők, a haditengerészet és egyéb fegyveres testületek járművei, felszerelési tárgyai a láthatóak a kiállításon. A múzeumba a bázis egyik bejáratán át lehet bejutni, és több nagyméretű, több száz gépkocsit befogadó parkoló mellett gurultunk el a múzeumi személyzet irányításával. Parkolóban személyzet: kicsit megalomániának tűnt, de eljövetelünkkor már három parkoló megtelt, és bőven volt dolguk a sárga mellényeseknek.

siebe-swart_nmm3.jpg

  • A Múzeum levegőből (forrás: wikipedia)

A múzeum 10-től nyit, mi félórával előtte érkeztünk, talán szerencsénk is volt, mert így emberek nélkül tudtunk fényképezni a múzeum főépülete mögötti volt zónában két vadászrepülőgépet. A North American F-86F Sabre és a Convair F-102A Delta Dagger, festése alapján, mintha nemrég került volna le a gyártósorról. A főépület előtt is állnak repülőgépek. A Fokker 50 szállítógép mellett a Lockheed SP-2H Neptune és a Brequet 1050 Atlantic tengerészeti járőrgépek, tengeralattjáró vadászatra és felszíni hajók elleni harcra is alkalmasak voltak. Utóbbi jelenleg is szolgálatban áll a francia  tengerészrepülőknél. A múzeum előtt Leopárd I. harckocsi álldogál, és a parkolóknál is különféle páncélozott járművekkel, vagy éppen MLRS rakéta sorozatvetővel találkozik a látogató

_4184735.JPG

  • Convair F-102A  Delta Dagger és az F-106 Delta Dart voltak Egyesült Államok utolsó deltaszárnyú elfogó vadászrepülőgépe. A Delta Dagger 1956-ban állt hadrendbe és az 1970-es években vonták ki az Amerikai Légi Nemzeti Gárdista repülőszázadok állományából. A török és görög légierő is rendszeresítette és 1979-ben selejtezték ki. Az F-102A harcban próbált típus, a vietnámi háborúban 15 repülőgépet vesztettek, ebből egyet légiharcban, néhányat az Észak-Vietnámi légvédelem lőtt le, a többi balesetet szenvedett.

_4184744.JPG

  • Az F-86F Sabre, a MiG-15 ellenfele volt Észak Koreában. A szovjet repülőgépnél nagyobb méretű, nehezebb vadászrepülőgép kiválóan manőverezett. A fegyverzete viszont a korai változatoknál csak hat darab 50-es kaliberű (12,7mm-es) géppuska volt ez kevésbé volt alkalmas sugárhajtású repülőgépek ellen, mint a 20-30mm-es gépágyúk.

_4184725_1.JPG

  • Fokker F.27 -300M utas és teherszállító repülőgép. A holland gyártású Friendship közforgalmi repülőgépből 1958 és 1987 között 586 darabot építettek. Modernizált változatából a Fokker 50-60-ból 213 darabot gyártottak. A repülőgépet 35 ország Légiereje állította hadrendbe és nagyon sok légitársaság repülte jellemzően alacsony darabszámban, A Holland Királyi Légierő a Koninklijke Luchmacht KLU) kilenc darabot repült belőlük 1997-ig. A haditengerészet két F.27 -200MAR járőrrepülőgépét 1981-ig tartotta hadrendben,

_4184731_1.JPG

  • Lockheed SP.2H Neptune, a PV-2 tengerészeti járőrgép egy változata. Az alaptípus 1945-ben végezte el szűzfelszállását.A Hollandi Királyi Haditengerészet Marine Luchtvaart Dienst MLD) 320 és 321. repülőszázada 1961 és 1985 között 19 darabot repült.

_4184757_1.JPG

  • Bréguet Br.1150 Atlantic, a Neptune francia megfelelője. A tengerészeti járőr és tengeralattjáró vadász repülőgépből kilenc darab állt 1969 és 1984 között a Holland Haditengerészet állományában. A Lockheed P-3 Orion repülőgépek váltották le amelyből 13 darabot állítottak szolgálatba. Az Orionokat is kivonták 2005-ben, ezeket a német a portugál tengerész vásárolt meg. Hollandia a 320.és 321. repülőszázadát felszámolta, azóta nincs tengerészeti járőr repülőgépe.

w3uqzj.jpg

  • A MIM-14 Nike Hercules nagy hatótávolságú légvédelmi komplexumok 1959-től kerültek Európába. Konvencionális majd nukleáris robbanófejekkel. Utóbbiak egy egész repülőgép kötelék megsemmisítésére is alkalmasak voltak.Korlátozott ballisztikus rakéta elfogási képességgel is rendelkezett. Hollandiába a 118, 120,220, és 223 légvédelmi rakétaszázad üzemeltették a rakétaütegeket. A rakétakomplexumokat 1988-ig bezárólag MIM-24 HAWK és MIM-104 PATRIOT rendszerekkel váltották fel.

Elektronikusan és készpénzzel is megvásárolható a belépőjegy, előbbire külön automata is be van állítva. Ennek az ára 2015-ben 9,75 EUR volt felnőtt látogatónak, azóta már sajnos 15EUR-re emelkedett. Gyerekek 4-12 éves korig 7,5EUR azalatt ingyenesen nézhetik meg a kiállításokat. Van csoportos és egyéb jegyvásárlásra is lehetőség, akár online is.

A pénztár mögött helyezkedik el a shop, de ennek megtekintését a távozásra időzítettük. Belépve a múzeumba, gyakorlatilag az első emeleten találjuk magunkat. Itt is feltűnik a mennyezetre fellógatott gépek nagy száma. Elkattintunk pár fotót, majd a földszintre igyekeztünk. Ami azonnal feltűnik az a patikatisztaság. Ilyen csak megfelelő kultúrájú múzeumokban tapasztalható.

Vegyesen állították ki a szárazföldi és a repülőfegyvereket valamint a hordozóikat. Külön földszinti kiállító-helyisége van a lovagkortól egészen a XIX. század végéig, a különféle egyenruháknak, páncéloknak, és könnyű fegyvereknek, szálfegyvereknek. Egy másik terembe, elsősorban gyerekeknek, különféle szimulátorokat helyeztek el, repülős szempontból egy leegyszerűsített F-16-os cockpit ragadja meg az érdeklődő szemet.

A repülési anyagban nagyon kevés első világháborús repülőgép látható. Az ok viszonylag egyszerű. A Nagy Világégésben Hollandia semleges maradt. 1913-ban a Luchtvaartafdeeling első gépe egy hazai Brik mellett három Farman HF-20 francia gyártású repülőgép volt. Egy zseniális holland tervező repülőgépei viszont a Központi Hatalmak oldalán vettek részt a lövészárkok feletti harcokban. Anthony Fokker a német Luftstreitkrafte részére több repülőgépet tervezett.

_4184790_1.JPG

  • Farman HF-20 replika. A francia konstrukciót felderítésre használhatták a németalföldiek. A szárnyakon a kör alakú felségjel, nem japán (náluk a kör színe vörös), hanem narancssárga. A hollandok színe az Oranje.. 

Két híres repülőgépe közül a Fokker Eindecker (egyfedelű), amellyel a németek elsősorban szinkronizált géppuskájával légifölényt értek el a háború első szakaszában, a másik a Fokker Dr I (Dreidecker) vagyis háromfedelű, bár nagyon fordulékony, inkább hírhedt, mint kiváló típus volt. Utóbbit összemosták a Vörös Báró nevével, annak ellenére, hogy Von Richthofen legtöbb légigyőzelmét Albatrosszal aratta. Halálát viszont Dr I-esben lelte. Fokker gyárában készült a világháború talán legjobb vadászgépe, a Fokker VII, de azt Reinhold Platz tervezte.

A második világháborúban már nem lehetett semleges Hollandia, Németország Belgiumon és Hollandián keresztül kerülte meg Franciaország fő védelmi erődrendszerét, a Maginot-vonalat. A hollandok elkeseredett ellenállást tanúsítottak az első napon. A Luchtvaartafdeeling Fokker XXI. gépei, bár merev futóművük miatt lassabbak voltak a német Bf-109 vadászoknál, manőverező képességüknek köszönhetően mégis eredményesen harcoltak. A XXI-es vadászgép mellett a múzeumban található egy kétfedelű Koolhoven F.K.51 tüzérségi felderítő repülőgép. Utóbbiak nagy részét a földön pusztította el a Luftwaffe.

_4184792.JPG

  • Fokker D.VII Replika. Anthony Fokker tervei alapján gyártott repülőgépeket elsősorban a Német Császári Légjáró csapatok repülték  A D.VII az egyik legjobb vadászrepülőgép volt az első világháborúban, de nem Fokker, hanem Reinhold Platz tervezte. 1700 darabot építettek a németek, de a Magyar Általános Gépgyár is gyártotta licenc alapján, 1918 után Austro-Daimler motorokkal. A világháború után több mint 50 darabot készítettek a Tanácsköztársaság repülőegységei részére.

_4184799.JPG

  • Koolhoven F.K.51 replika. A repülőgép az 1930-as évek készült tüzérségi felderítő repülőgépnek.142 darabot gyártottak.1940-ben könnyű alacsony-támadó repülőgépnek alkalmazták néhány napig, de a németek a földön semmisítették meg a legtöbb legyártott példányt.

Az elfoglalt Hollandia királyi családja és fegyveres erői egy része az ország elfoglalása után Nagy-Britanniába menekült, a hollandi-indiai gyarmatokon állomásozó szárazföldi-tengeri és légi haderő pedig a japánok ellen harcolt tovább a világháborúban. Európában a tengelyhatalmak ellen a holland repülőszázadok a brit szigetekről harcoltak. Az egységeik brit és amerikai repülőgépekkel, többek között Supermarine Spitfire LF IX és P-51 Mustang D vadász és B-25 Mitchell bombázókkal voltak felszerelve, ezekből is egy-egy példány került a múzeumba, akárcsak egy Tiger Moth brit gyártású gyakorló repülőgép.

_4184819.JPG

  • Aviolanda Curtiss P-6E Hawk 1 replika. Az amerikai Curtiss P-6D vadászrepülőgépből 8 darab a Holland Királyi Kelet-indiai Hadsereg Légierejében repült. A németalföldi Avioland 1931-ben még hat repülőgépet épített licencgyártásban. A Holland Kelet-Indiában használt repülőgépek közül három még a második világháború elején is repülőképes volt. A háttérben felsejlik egy B-25 közepes bombázó repülőgép..

_4184797.JPG

  • A de Havilland DH.82a Tiger Moth az egyik leghíresebb és legnagyobb darabszámban is repült brit kétüléses gyakorló repülőgép volt. A Királyi Holland Légierő csapatai is Angliában ezzel a típussal kezdte meg szigetországi kiképzését.A háború után néhány évig haza földón is repülték a Tiger Moth-ot

Holland Kelet-India katonái viszont repülték az amerikai Brewster B-339D Buffalo vadászokat, amelyeket Finnország és az Egyesült Államok Repülőhadteste is rendszeresített. A japán Zerók a Midway-szigeteki csatában az amerikai mogyorónak is becézett típust gyakorlatilag leradírozták a légtérből, a holland gépek is hamarosan megsemmisültek a légicsatákban, a finnek viszont sokáig, és eredményesen használták a Buffalót a szovjet vörös légierő ellen. A típust egy replika képviseli. A holland gyarmatokon repültek német gépeket is, hiszen Hollandia a háború előtt 36 darab X-24 Dornier Do-24T-3 repülőcsónakot vásárolt a Harmadik Birodalomtól.

_4184840.JPG

  • Egy képen két amerikai repülőgép. A Brewster B-339C Buffalo,A Csendes-Óceáni hadszíntéren két atoll-t és a SARATOGA hordozó vadászrepülőit szerelték fel velük, utóbbiról azonban harci bevetés nem repültek.Komoly csatájuk Midway-nél volt ahol az amerikai Tengerészgyalogos Hadtest (US.Marine Corps) VMF-221 századának 20 repülőgépe próbálta megállítani a támadó 30-40 Aichi D3A1 bombavetőból és 36 A6M Zero vadászgépből álló alakzatot.A Buffalókból 13-at lőttek le, A típust hadrendbe állította az Egyesült Királyság, Hollandia, Finnország és Ausztrália is. Összesen 506 darabot építettek belőle. A Hollandok  B-339C változatból 24 a B-339D változatból 48 darabot vásároltak. A repülőgépek a Kelet-Indiában folytatott légiharcokban és a repülőtereken pusztultak el.
  • A North American B-25J Mitchell kétmotoros közepes bombázó 1940-ben állt szolgálatba az Egyesült Államokban. 9984 darabot gyártottak belőle. A bombázók elsősorban az amerikai Harcászati Légihadseregek (Tactical Air Force) állományába kerültek. Leghíresebb bevetésük kétségtelenül az 1942. április 8-án az USS HORNET hordozóról indított Tokió támadásuk volt J.Doolitle ezredes vezetésével. Másik érdekesség, hogy 1945. július 8-án egy B-25D az Empire State Buildingbe csapódott a 79-80 emeletek között.  A baleset a háromtagú legénység mellet 11 ember életét követelte. Hollandia már 1941. június 30-án szerződött 162 darab C változat leszállítására. A repülőgépeket Indiába, majd Ausztráliába érkeztek. Utóbbi helyen először 18. vegyes Ausztrál-Holland repülőszázadban teljesítettek szolgálatot, majd újabb 19, 16, 87 és 28. holland repülőszázadok is felállításra kerültek. Angliában is felállították a Brit Királyi Légierő alá tartozó Holland Haditengerészet  320. repülőszázadát,

_4184805.JPG

  • Hollandia a második világháború előtt Németországból 35 darab Dornier 24T3 repülőcsónakokat szerzett be. Ezek a Holland Kelet-Indiai gyarmatokon repültek, a második világháborúban. A repülőcsónakok elsüllyesztették 1941. december 17-es a SHINOMONE rombolót. A Csendes-Óceáni holland gyarmatokért vívott harcok során hat túlélő repülőcsónak Ausztráliába menekült. A Do-24-esek beintegrálódtak a Királyi Ausztrál Légierőbe, és 1944 végéig Új-Guinea környékén szállító feladatkörben alkalmazták azokat. 

_4184810.JPG

  • A Lockheed L-12A Electra Junior utas és teherszállító repülőgép 1936-ban emelkedett először a levegőbe. 130 darabot gyártottak belőle 13 változatban. A Holland Kelet Indiai Hadsereg Légiereje 20 darab Model 12-26-os változatot repült belőlük. A 1326-os gyártási számú repülőgép látható a múzeumban.

A háború után, a Koninklijke Luchtmacht amerikai és brit típusokkal repült. Az első sugárhajtású gépük a Gloster Meteor F.4 volt, de utána rendszeresítették a Hawker Huntert is. Ezekből a repülőgépekből is egy-egy példány található a múzeumban. A holland Marineluchtvaartdienst vagyis tengerészeti légierő a második világháborúban először a HMS NARIANA nevű kísérő, majd a Colossus osztályú HMS VENERABLE nevű könnyűrepülőgép-hordozót kapott, amelyeket átneveztek a világháború elején hősi halált halt Karel Doorman tengernagy tiszteletére. A hajókon brit gyártmányú Sea Fury, Sea Hawk FGA.50, DE Havilland Sea Hawk sugárhajtású támadógépeket használtak. Ezek a típusok is megtalálhatóak a múzeumban. A Sea Fury és az Sea Hawk gépek a mennyezetre függesztve, a Sea Hawk a földön tekinthető meg.

_4184953.JPG

  • A Holland Haditengerészet (Koninklijke Marine - KM) gyűjteménye. A hordozófedélzeti Hawker Sea Fury Mk.50-es és a sugárhajtású Hawker Sea Hawk FGA.A repülőgépek a HNLMS. KAREL DOORMAN repülőgép hordozó fedélzeti légierejében teljesített szolgálatot. A Sea Fury a második világháború végére készült el, harci bevetésen csak a Koreai háborúban vett részt. Az erős fegyverzetű vadászbombázó a holland hordozó fedélzetéről 1958. után került selejtezésre. A Sea Hawk vadászrepülőgépekből ekkor került tíz darab beszerzésre. A Sikorsky HSS-1N (UH-34J Seabat) helikopterből hat darabot 1960-ban vásárolt Hollandia, szintén a hajó légiezredéhez kutató-mentő és szállító feladatkörbe.

A szállítógépek közül a DC-3 /C-47 Dakota sokáig repült a hollandoknál, itt is látható egy példánya. Az 1950-es évek végétől amerikai repülőgépeket szerzett be Hollandia. Ezek közül egy Republic F-84F Thunderstreak, F-104 Starfighter és egy Nonhtrop NF-5 Freedom Fighter van a kiállítási csarnokban, a szabadtéren elhelyezett North American F-86F Sabre és a Convair F-102A Delta Dagger mellett.

_4184920.JPG

  • A világ legnagyobb darabszámban gyártott szállító repülőgépe a Douglass DC-3 Skytrain, katonai nevén C-47 volt. A második világháború előtt már alkalmazta  a Holland Kelet Indiai Hadsereg légiereje (Militaire Luchtvaart van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger, ML-KNIL) a távol-keleten. Legnagyobb darabszámban azonban a Németalföldiek a Market-Garden hadművelet során láttak a Dakotákat 1944. szeptember 17-25 között. Ekkor 1274 darab repült az USAAF és 164 a RAF kötelékében Hollandia felett, több napon kereszetül, több hullámban. Átalakított bombázó repülőgépekkel vontatott vitorlázó repülőgépekkel közösen az amerikai 82. és 101-ik ejtőernyős hadosztályt dobták le az ország felett, a cél a hollandiai hidak, és átereszek elfoglalása volt. A jenkik végrehajtották a feladatot komoly veszteséggel. A hadművelet azonban nem érte el a célját, mert a XXX. brit Hadtest páncélosai nem tudtak eljutni Arhemig, ahol a bekerített 1. Brit ejtőernyős hadosztály és a 1. Lengyel Önálló ejtőernyős dandár csatát vesztett, felmorzsolódott.. A híd túl messze volt... 

_4184863.JPG

  • A második világháborúban az első sorozatban gyártott sugárhajtású vadászrepülőgépe a szövetségeseknek, brit volt. A Gloster Meteor  F.Mk.4-es és Mk.VIII. változatokat a háború után állították hadrendbe Hollandiában. A 322,323,324,325,326,327 és 328. repülőszázadban teljesítettek szolgálatot 1948 és 1958 között. A századok bázisai Leeuwarden és Soesterberg volt. A múzeumban lévő F.Mk.4-es gyakorlatilag saját repülőterén került kiállításra.

_4184867.JPG

  • A Rebuplic F-84F Thunderstreak a következő lépés volt a Holland Légierőben. A típust azonban csak a 315 század repülte 1969-től a Harcászati Repülőparancsnokság (Commando Tactische Luchtstrijdkrachten) alárendeltségében. A többi harcászati század (306,311,312,313,314,315 és 316.) az F-84G Thunderjet-et repülte.

_4184872.JPG

  • A Gloster Meteort a vadászrepülő századoknál 1957-től kezdve a Hawker Hunter F.Mk.4 majd az F.Mk.6 váltotta. A Hunterek 1968-ig álltak szolgálatba. Manapság is van Mk.6-os repülőképes változat holland felségjellel. A felfüggesztett Hunter  F.Mk.4-es változat.

_4184873.JPG

  • A Lockheed-Martin F-104G Starfighter vadászbombázók a Német változatból kerültek Hollandiába 1962-től. A 306, 311.312.322. és 323-as repülőszázadokat fegyverzeték át a vadászbombázóra. A 313,314,315 és 316-os egységeket a hasonló feladatkörű NF.4 Freedom Fighterre ültették, amelyek hazai gyártásúak voltak, a Canadair CF-5 vadászváltozat, licencépítése. Eredetileg az Amerikai Northrop tervezte repülőgépet nem az Egyesült Államok, hanem az európai és Ázsiai szövetségesek számára tervezték könyűvadász és csapásmérő feladatkörre, de felderítővariáns is készítettek belőlük. A Hollandok által modernizált NF-5 vadászokból fejlesztették az F-5E/F Tiger II. harcászati vadászrepülőgép-családot. A Holland F-104G-k egyik emlékezetes bevetése hazai tájak felett történt 1977-ben. Egy hatgépes kötelékkel, egy terroristák által elfoglalt vonat felett  repültek át alacsony magasságban, amíg az anti-terroista erők megrohanták a szerelvényt.

A Lockheed Martin nagy üzlete volt 1984-től kezdődően, a hollandiai Fokker repülőgépgyárban kétszázharminc F-16A/B többfeladatú könnyűvadász repülőgép gyártása több ütemen és modifikációban a légierőnek. Ezek egy részén elvégezték az MLU felújítást és korszerűsítést, de Jordániának és Chilének is adtak el repülőgépeket, többet selejteztek, napjainkra a száz repülőgépet sem éri el az állomány, amelynek felével sem repülnek már. A Fokkernél gyártott egyik Falcon díszhelyen áll a múzeumban.

_4184908.JPG

  • A németalföldiek által a Fokkernél licencben összeszerelt F-16A vadászrepülőgép. Hollandia 177 darab együléses "A" és 36 kétüléses "B" változatot állított hadrendbe. Az MLU korszerűsítés után (F-16AM illetve BM típusjelzéssel) komoly harci potenciállal rendelkező flottát - amelyet addigra a békebeli veszteségek 39 darabbal tizedeltek, 2015-ben költségcsökkentési okból szűkítették 68 darabra. A felesleges repülőgépek egy részét selejtezték, illetve eladták, elsősorban Chile és Jordánia állította ezeket szolgálatba. Érdekesség, hogy a 81-0883-as gyártási számú repülőgépet, Egyiptomnak adták át az Egyesült Államok kérésére, ezt később az amerikaiak pótolták a 87-0710 lajstromszámú repülőgépükkel. A típusváltás megkezdődött, a Leeuawedeni századokat Lockheed-Martin F-35A ötödik generációs harci repülőgépekkel fegyverzik át.

Az utód is megvan, hiszen Hollandia részese az F-35A programnak, és az első Lightning II lopakodó-vadászok, idén települtek a Leuwardeen-i repülőbázisra, de az Egyesült Államokban lévő kiképző egységben is repülik és a típust németalföldi pilóták valamint zajlik a hajózó és műszaki ki és átképzés is.

Hollandiában amerikai repülő alakulatok is állomásoztak. 1954-től Soesterbergi légibázison működött az USAFE 32. vadászrepülő csoportja, a Wolfhounds. Az egység később századszintűre zsugorodott, F-15A vadászokkal fegyverezték át és 1994. október 1-jei kivonásig repültek Németalföldön. Ennek állít emléket McDonnell Douglas F-15A Eagle mennyezetre fellógatott példánya.

_4184892.JPG

  • Hollandia területén az Egyesült Államok Európai Légierőjének (USAFE) egységei is települtek. A 32. FSQ 1954-től 1994-ig a soesterbergi repülőbázison állomásozott. A Wolfhounds 1978-től F-15A vadászrepülőgépeken repült. A kiállított repülőgép is tehát hazai repülőtéren került kiállításra.

Helikopterekből sincs hiány a múzeumban, hiszen a világháború után először a Hiller OH-23C Raven könnyű, majd a Westland Wessex helikoptereket rendszeresítették. Később Sikorsy UH-34J és Aerospatiale SE3160 Alouette III. forgószárnyasokkal repültek a holland hadsereg pilótái. A páncéltörő és felderítő képességet az 1970-es évek végétől az MBB Bolkow Bo-105 felderítő, futár és páncéltörő változatokkal alkották. Ezekből is egy-egy látható a múzeumban. Jelenleg AH-64 Apache harci, CH-53 szállító, NH-90 tengerészeti helikopterrel is repülnek, belőlük csak makettek vannak kiállítva.

_4184925.JPG

  • A Hiller OH-23C Raven (holló) a koreai háború idején került szolgálatba, felderítő, kisegítő, és MEDEVAC feladatkörben. A változatból 145 darabot építettek. A holland hadsereg 35 darab B változatot és egyetlen C változatot szerzett be 1959-be. utóbbi látható függesztve.

_4184963.JPG

  • A Sud Aviation/Aérospatiale SA 316A (SE3160) Alouette III helikopter a francia gyártó egyik legnagyobb darabszámban épített forgószárnyasa volt. 1964-től kezdődően 77 darabot szereztek be, és 51 évig szolgálat után 2016. január 1-én vonták ki a helikoptereket. Haza gyakorlatokon kívül Kambodzsában és a volt Jugoszlávia felett is repültek a hollandok éles bevetéseket. 1973 és 1995 között a légierő Grasshoppers bemutatócsapat is repülte, A típussal összesen több mint 450ezer repült órát teljesítettek Hollandiában.

Külön kiállítási téren vannak a Fokker által gyártott gázturbinák, motorok.

_4184860.JPG

  • A Fokker által gyártott motorok és gázturbinákat bemutató tárlat.

A Légjáró csapatok után nézzük a szárazföldi gyűjteményt.

A légvédelem is képviseli magát a múzeumban, a múzeum mellett kiállított NIKE és HAWK légvédelmi ütegek a hidegháború során előretoltan Németországba települve várták a parancsot. Manapság a németalföldiek már Patriot légvédelmi komplexumokkal rendelkeznek, amelyek PAC-3 rakétái korlátozottan, de ballisztikus rakétavédelemre is képesek. A kiállítócsarnokban egy Gepard CA1 (PRTL) önjáró páncélozott légvédelmi harckocsi, látható, amely a Leopard 1 alvázára épült.. 

_4184938.JPG

  • A Gepard 35mm-es gépágyúkkal felszerelt légvédelmi páncélos (a nyugati Shilka). Hollandia 95 darabot állított szolgálatba a csapatlégvédelmi eszközből, amelyeket PRTL-nek (Pantser Rups Tegen Luchtdoelen)-nek neveztek. A holland változat keresőlokátora kisebb hatótávolságú volt 2km-el, mint a németeké, viszont az X-sáv mellett Ku sávban is működött. A PRTL-t 2006-ban vonták ki a hadrendből.

A külső kiállítóhelyen látható volt, egy AMC VTT típusú lánctalpas felderítőjármű, egy DUKW kétéltű úszógépjármű, amelyek rövidítése miatt Kacsának is neveztek. A bejáratnál álló Leopard 1V (A1A4) harckocsit állítottak kis emelvényre.

_4184719.JPG

  • Az AMX-VTT a csapatszállító változata az AMX-13 harckocsinak. A tank alvázára, futóműre, páncélteknőre és motorjára épített szállító három fős személyzettel 10 katonát tudott hordozni, fedélzeti tűzfegyvere 12,4mm-es géppuska, vagy 20mm-es gépágyú volt. Hollandia 345 darab PRI (csapatszállító) 162 darab PRCO (parancsnoki) 46 darab PRVR (szállító), 46 darab PRGWT (egészségügyi) 67 darab PRI (aknatevő hordozó) és 26 darab TOW rakétával felszerelt (PRAT) páncéltörő változatot szerzett be. Ezeket M113 típuscsalád járművei váltották fel.

_4184733.JPG

  • A DUKW kétéltű hatkerekes harcjárművet 1942-ben fejlesztették ki az Egyesült Államokban a GMC-nél 21147 darabot készítettek és az európai és távol-keleti hadszíntéren is bevetették. A koreai háború során is harcolt. Hollandiába többek között a Market-Garden hadművelet során használták. A mocsaras-sáros németalföldi terepen, a folyókon való átkelések során is létfontosságúak  voltak.

nijmegen.jpg

  • Az eredeti képen brit DUKW-okon amerikai ejtőernyős gyalogság látható, akik a Waal folyón készülnek átkelni Nijmegen térségében 1944. szeptember 30-án (forrás: Wikipedia)

A régebbi korok páncéljai és lövegei nem tartoznak a blogger mélyebb ismeretei közé, de láthatólag a németalföldi haderő tüzérsége el volt látva különböző ágyúval, tarackkal és mozsárral. A nehézgéppuskákat vontató kutyás trén azonban eléggé egyedi látványt nyújt.

_4184781_1.JPG

  • A késői középkorban még a páncélos nehézlovasság és a kezdetleges ágyúk is a harcoló seregekhez tartoztak.

_4184785_1.JPG

  • Nem igazán értek a tüzérségi fegyverekhez, de ez a löveg valószínűleg erőd vagy várágyú volt, és síneken mozgatták űrmérete körülbelül  150+ mm-es lehetett.

_4184786_1.JPG

  • A tüzérségi tárlat egy része. A távolabbi löveg talán mér Napóleon korában is harcolt, a közelebbiek már későbbi időszak tűzfegyverei

 

_4184830.JPG

  • A kutyák vontatta trén nehézgépuskával, holland találmány, de nem tenném tűzbe a kezem,hogy északi országok nem találtak ki hasonló vontatmányokat, mondjuk kerék helyett sítalppal..

A harcjárművek általában kis emelvényen illetve kis küszöbbel körülkerítve vannak elhelyezve, Az első a Renault FT-17 francia harckocsi, amely az első világháború végén jelent meg, és a korszerű páncélosok alapja, a páncéltest oldalán lánctalpas meghajtás és a testen egy forgatható torony. A Ferret Mk.2/1 páncélgépkocsi már brit gyártmány és a második világháborúban használták, felderítésre, és őrjáratozásra. A világháború utáni gyártmány a francia AMX-13 könnyű harckocsi. A lengőtornyos megoldású jármű viszonylag eredményesen szerepelt a közel-keleti harcokban. A francia könnyűtank mellett egy nehézpáncélos a brit Centurion Mk.5/2-es. A második világháború végén tervezték és a brit tapasztalatok mellett az ellenség Panzerkampfwagen V. Panther tankjának tervezési elgondolásai is visszaköszönnek a harcjárműben. A Centurionból konstruált műszaki harcjármű változat az ARV Mk.2 is látható. A közelmúlt németalföldi harckocsizó egységei a Leopard 2A6 tankokkal voltak felszerelve. Hollandia azonban felszámolta a páncélos fegyvernemet és a tankjait eladta, majd a felszámolás után két évvel közös Német-Holland páncélosdandár alakult, amely jelenleg is létezik. A székhelye Németországban van, és a hollandok a személyzetet, a germánok a technikát adják a közös egységbe.

_4184827.JPG

  • Renault  FT-17 harckocsi az első világháború végének terméke. A francia tank, könnyebb és gyorsabban mozgott, mint a brit Whipet tankok és modernebb volt kialakítása is. A forgótorony azóta is a harckocsik egyik fő jellemzője. Hollandia az első világháborúban semleges volt, de például repülőipara a központi hatalmakat segítette.

_4184884.JPG

  • AMX-13 harckocsi. A világháború után kifejlesztett francia könnyű páncélos 105mm-es lövegével az 1950-es évek elején még felvehette a harcot a T-34, T-54, T-55 harckocsikkal, bár páncélzatra nem állta a harckocsi löveget tüzét. Hollandia 131 darabot tartott rendszerben a tankból. A hollandok FN MAG géppuskát és keresőfényszórót is szereltek a harcjárművekre.

_4184855.JPG

  • A Centurion nehéz-harckocsi bázisán létrehozott ARV MK.2 műszaki harcjármű. A Holland hadsereg 1953-tól 435 Mk.3 Centuriont állított hadrendbe. Ezeket később Mk.5-re modernizálták. Az ARV műszaki harcjárművek 1956-58-ben kerültek rendszerbe. A tankokat 1968-túl a Leopard 1 váltotta.

_4184985.JPG

  • Leopard 1V (1A1A4). A hollandoknál a Centurion nehéztankokat váltotta a német alapharckocsi. A tankból 468 darabot állítottak szolgálatba a németalföldiek. Manapság már nincs szolgálatban, a Leopard 2 váltotta. 

_4184906_1.JPG

  • Leopard 2A6. Az L55-ös 120mm-es löveggel és csúcsos előtétpáncélzattal rendelkező Leopard2 napjainkban is komoly harcértéket képvisel. A hollandok 445 darabot tartottak rendszerbe és ezekből 330 darabot 2A5-re majd 1993-ban 188 darabot modernizáltak 2A6-osra. 2011. április 8-án költségvetési okokból kivonták a harckocsikat, ezzel a páncélos fegyvernem gyakorlatilag megszűnt. 2013-tól kezdve a tankokat Peru és Finnország vette meg. 2016-ben a téves döntés némileg korrigálandó megalakult a Német-Holland páncélosdandár, de a technika a Németeké a személyzet holland. Az utolsó "Oranje" 2A6-os látható a múzeumban.

Egy veterán M4 Sherman lövedék.lyuggatott páncélteste is tornya is mutatja, hogy nem volt életbiztosítás tankszemélyzetnek lenni, még a második világháborúban sem.

_4184927.JPG

  • Ebben az M4 Sherman közepes harckocsiban sem ültem volna.. (nem csatában lett ilyen, lőgyakorlatokon)

A DAF YP-408 páncélozott szállítójárműve fehér színben pompázik, ami jelzi, hogy résztvett ENSZ misszióban is. A 4x2-as kerék felfüggesztésű jármű az egyik legcsúnyább kategóriájában. A M113-nak reikarnációja a YPR-765 lövészpáncélos, amely szintén fehér békefenntartó színekre van festve. A TPz Fusch 1 3x2-es kerékelrendezésű páncélozott szállítójárműve jelenleg is szolgálatban áll a holland haderőben. Látható még egy M106A1 harcjármű is, amely szintén az M113 egyik áttervezett változata. Gyors könnyű szállítójárműból látható egy HSN (hátrasiklás nélküli löveggel felszerelt Willys Jeep és egy Land-Rover 109 C&R Commandó terepjáró. Több haza DAF gyártású terepjáró tehergépkocsit is kiállítottak a házigazdák.

_4184856.JPG

  • A DAF YP-408 járműcsalád páncélozott szállítójárműként inkább a második vonalban teljesített feladatokat. A prototípusa 1950-es évek végén készült és 750 darabot készítettek 11 változatban belőle 1964-ig.

_4184915.JPG

  • A járművek 1987-ig szolgáltak a holland hadseregben. Portugália a kivonás után 28 darabot vásárolt és a 2000-es évek végéig használták. A két fős személyzet mellett tíz főt tudtak szállítani. A fehérre festett példányt békefenntartó misszióban ENSZ kötelékben is használták a hollandok.

_4184916.JPG

  • Az M113A2 holland változatát YPR-765-nek nevezték. Kilenc változatát használták, köztük a legtöbbet páncélozott szállító harcjárműként, de parancsnoki, rádiós, aknavetős, tüzérségi megfigyelő, lokátorok, aknavetős és TOW rakétával felszerelt páncéltörő variáns is szolgálatban állt. Váltótípusuk a BOXER kerekes és svéd tervezésű CV9035NL lánctalpas harcjárművek. 

_4184917.JPG

  • A PATRIA XA-188 kerekes harcjárművet  a  Holland hadsereg és tengerészgyalogság rendszeresítette. Irakban használták éles bevetéseken is A finn gyártású páncélozott szállító harcjárműből kivonás után 90 darabot eladtak Észtországnak.

_4184913.JPG

  • Az M3A1 féllánctalpas harcjármű amerikai gyártású, de a világ számos országában használták. Több mit 20ezer darabot gyártottak belőle rengeteg változatban. A második világháború után is számos konfliktusban, háborúban szerepelt. A Kelet-Indiai Holland hadseregben is hadrendben állt, és Hollandia felszabadítása során a szövetséges seregek katonáit ilyenekkel is szállították. Az "Irén Hercegnő" Holland Dandár szintén használta hazája felszabadítása során. A második háború után is hadrendben maradt.

_4184774_1.JPG

  • A Ferret Mk.2 brit gyártású felderítő páncélgépkocsi. A brit Daimler 1952 és 1971 között gyártotta 4409 darabszámban. Nem találtam nyomát, hogy rendszeresítették volna a holland haderőben.

_4184770_1.JPG

  • Napjainkban is szolgálatban áll Land Rover Commando (Defendore Vector) változata. A terepjárók a hadseregen belül a különleges erők (Krops Commandotroepen) állományába tartoznak.

_4184975.JPG

  • A Willis Jeep-et viszont a második világháború során az emigrált Holland Kormány alá tartozó fegyveres erők is rendszeresítették. A hátrasiklás nélküli löveggel felszerelt változat tűztámogatást lehetett nyújtani, és ejtőernyős csapatok is vitorlázó szállító repülőgépekkel szállíthatták. A Market-Garden hadművelet során, löveggel felszerelt változatot nem, de Vickers ikergéppuskás változatot használtak például a 1. Brit ejtőernyős hadosztály felderítő századai.

_4184769_1.JPG

  • A Fennek egy modern felderítő harcjármű, amelyet a német és a holland hadsereg rendszeresített. Utóbbi 355 darabot tart jelenleg is aktív szolgálatban. Ezekből 144 darab felderítő, 63 darab szállító, 48 darab páncéltörő 18 darab Stinger rakétákkal felszerelt csapatlégvédelmi és 8 darab harcászati repülésirányító és célmegjelölő változat.

 A rakétatüzérség eszközei közül látható az MGR-1 Honest John harcászati ballisztikus rakéta, amely M139D indítójárművére van telepítve. Ennél komolyabb fegyver az MGM-52 Lance szintén ballisztikus harcászati rakéta, amely lánctalpas M752 indítóállványra van telepítve.

_4184720_1.JPG

  • Az M270 Multiple Lauch Rocket System (MLRS) harcászati rakétarendszer napjainkban is komoly tűzerejű rakétakomplexum.1983-tól rendszeresítették a nyugati világ haderőinél. A rendszer több típusú és feladatú rakétát tud indítani. A rakéták fejrésze lehet, páncéltörő, repeszromboló, köd és füstképző, aknatelepítő stb. Hollandia 2004-ben vonta ki a hadrendből elsősorban költségcsökkentés miatt, és a járműveket és felszerelést eladta Finnországnak.

_4184921.JPG

  • Az MGR-1 Honst John harcászati ballisztikus rakétakomplexumokat 1953-tól állították szolgálatba az Egyesült Államokban. A 680 kg-os hagyományos robbanófejen kívül  W7 típusú 20Kt-s nukleáris fejrészű rakétákat is indíthattak az M139D indítójárműről. Hollandia is hadrendbe állította.

._4184922.JPG

  • Az MGM-52 Lance Harcászati Ballisztikus rakétát már lánctalpas járműről lehetett indítani. 1972 és 1992 között állt szolgálatba az Egyesült Államokon kívül Belgiumban, Olaszországban, Nyugat-Németországban és az Egyesült Királyságban. Hollandia is hadrendben tartotta a 129. tüzérségi ezrednél 1979-től 1992-ig.Rakétaváltozattól függően 1200-1600 kg tömegű hagyományos fejrésszel volt ellátva. W-70 1-100kT-s nukleáris töltetű rakétát is indíthattak a rendszerrel.

Az önjáró tüzérségi lövegek közül a 105mm-es AMX PRA látható, amely az AMX-13 alvázára és páncéltestére épült. A francia tüzérségi eszközt váltotta le az M-109 A2/90 155mm-es önjáró löveg, amely távolabbra, pontosabban és nagyobb hatásfokú lövedékeket tud kilőni. A legerősebb löveg az M110A2 típusjelzése 203mm-es önjáró ágyú, lövedékei közül még nukleáris robbanófejjel ellátott is létezett, igaz az nem volt a németalföldi arzenálban.

_4184932.JPG

  • Az AMX PRA 105mm-es önjáró löveg az AMX-13 harckocsi alvázára, páncélteknőjére és meghajtására épített tüzérségi fegyver. Hollandia 1965-től 85 darabot rendszeresített a Királyi Tüzérség állományába. A lövegeket 1984-ig tartották hadrendben, majd az M-109 amerikai önjáró lövegekkel váltották fel.

_4184923.JPG

  • Az M109-es önjáró tarackból 126 darab A2/90 változatot rendszeresítettek a Németalföldi seregben a Királyi Tüzéreknek. Az M109 a mai napig is effektív eszköz, de Hollandia a löveg modernizációja helyett azokat a német fejlesztésű Pzh2000 önjáró páncélozott tarackkal váltotta le 2006.tól. Azokból 24 áll első vonalban, hat gyakorló egységeknél, 27 jármű tartalékban van. 

_4184934.JPG

  • Az M-110 önjáró 203mm-es ágyú 23km-es maximális lőtávolsággal rendelkezett. A tömegpusztító M422A1  (W33) és W79 nukleáris lövedéken túl M426 Szarin ideggázt tartalmazó vegyi lövedék is rendszeresítették. A holland hadsereg az 1963-ban kezdődő gyártás után néhány évvel szerezte be és az 1990-es évek végén az M109-el váltotta ki a nagy méretű lövegeket.

A felújításra váró hangárnál restaurálásra váró repülőgépek is voltak, távolról egy kétüléses F-16-os és két másik sugárhajtású repülőgépet lehetett felfedezni.

A múzeum 10–17 óra között látogatható, udvarán németalföldi nemzeti ételek, sültkrumpli, frikadella holland majonézzel, currys ketchuppal, illetve több fajta fánk és többfajta sör is várja a látogatókat.

muzej.JPG

A shop részben jó néhány eurót lehet elkölteni, ahol gyerektől felnőttig, mindenki megtalálja a magának való szuvenírt. Aki teheti, látogasson el a Holland Fegyveres Erők Múzeumába. Nem bánja meg.